Foto de Lili Bonmatí
Foto de Lili Bonmatí
La primera vegada que escoltes l’Andrea Motis et quedes meravellat. Alguns dels seus vídeos superen les 200.000 reproduccions en el YouTube. Aquesta jove artista canta amb una personalitat que no es veia en anys, encara que també toca el saxo i la trompeta. D’això, en té gran part de responsabilitat el seu mentor, Joan Chamorro. El treball que està fent aquest veterà del jazz català des de la Sant Andreu Jazz Band, la big band més jove d’Europa, és sensacional. La seva trajectòria com a saxofonista (entre altres instruments) és tan brillant i dilatada que seria inútil intentar glossar-la en aquestes breus línies. Tete Montoliu, Slide Hampton, Bebo Valdés, Randy Brecker, The Manhattan Transfer, Stevie Wonder… L’elenc de músics amb els quals ha treballat és impressionant.
Molt ben acompanyats per Josep Traver a la guitarra i altres cordes, Ignasi Terraza al piano i Esteve Pi a la bateria, el grup de l’Andrea Motis & Joan Chamorro ja figuren en els cartells dels grans festivals de jazz europeus.

Us presentem els membres del grup

Andrea MotisAndrea Motis

Cantant solista, trompetista i saxofonista del planter de la Sant Andreu Jazz Band.
Ella és la protagonista i ànima del grup, al voltant de la qual giren tots els altres components, acompanyant i donant suport a la seva veu, la seva música i a la interpretació que fa de cada tema.

chamorroJoan Chamorro

A més del contrabaix i el saxo, toca multitud d’altres instruments i dirigeix.
Ell és el motor d’aquest grup, amb una energia infinita, ànima de la Sant Andreu Jazz Band on va començar a entendre el Jazz l’Andrea. Al seu cap brillen tots els projectes del grup.

Ignasi TerrazaIgnasi Terraza

Pianista de jazz, reconegut a tot el món.
Aporta molta qualitat i solidesa al grup.
La seva visió de la música crea noves perspectives i fa descobrir nous horitzons a cada interpretació magistral que fa.

Josep TraverJosep Traver

Guitarrista d’una gran sensibilitat, beu de totes les fons, sobretot del Blues, el Jazz, el Folck, la música Tradicional i de la Popular, Bosa-Nova, Funky…. Els seus amplis coneixements i la seva gran versatilitat arrela al grup a l’escena i estableix una connexió molt directe amb qualsevol tipus de públic.

Esteve PiEsteve Pi

Bateria molt professional i sol·licitat en el món del jazz. Omple l’espai i el temps amb gran varietat de sonoritats rítmiques i en els seus “solos” pots entreveure clarament les melodies de cada peça. La manera d’interpretar cada tema, amb extrema subtilesa, uneix encara més al grup i li dona ales.